botticino semi classico

Level Tegels

Level Marmer

Mat gezoet

Met gebruik van schuur- en polijstschijven kan natuursteen glad en glanzend worden. De steensoort is ook deels bepalend voor de glansgradatie. Zoeten levert een effen oppervlak zonder sporen van bewerking. Zoeten is de laatste fase van het schuuproces met een zeer fijne schuurschijf. Afhankelijk van de schuurschijf zijn er verschillende gradaties in glans mogelijk. Een mat gezoet oppervlak glanst nagenoeg niet.

>Botticino Semi Classico

Zijdeglans gezoet

Zijdeglans gezoet levert een eiglans / zijdeglans effect op. Dit wordt veel om praktische reden toegepast op veelbelopen vloeren die toch moeten glanzen. Op veel belopen vloeren kan een polijstlaag bijvoorbeeld sporen van slijtage tonen. Een verzoete vloer kan een geschikter glanzend alternatief zijn.

> Perlato Olimpo Light
>Perlato Olimpo Middel
>Crema Marfilsa
>Rosalia Light
>Rosé Aurore

Hoogglans gepolijst

Na het zoeten kan met een polijstvilt en polijst pasta, een hoogglans worden aangebracht. Dit draagt bij aan het bijzondere karakter van de steen. Polijsten accentueert de kleur en evt. fossielen delen in het natuurproduct. Bij intensief gebruik kunnen lichte krasjes of dofheid in het bovenste glans laagje ontstaan. De toplaag is dan ook door het polijsten al sterk afgedicht en derhalve beperkt gevoelig voor het indringen van vuil en vocht.

>Nestos Gold
>Vanilla Beige ⁄ Rosa 

Behalve bovenstaande marmersoorten kunnen wij de volgende marmersoorten ook leveren:

Ajax, Arabescato, Astir, Azul Valverde, Bardiglo, Basaltina, Bianco Carrara C, Bianco Carrara CD, Bottichino, Cleopatra, Crema Nuova, Crema Valencia, Daino / Laperto, Dolomiet, Emperador, Jura, Mocca Creme, Nero Marquina, Nestos / Velvet Brown, Perlato Royal Classico, Pietra Serena, Rojo Allicante, Rosa Levante, Rosso Verona, Salome, Serpentino, Stattuario, Thassos, Trani en Verde Rajasthan. 

Veel van deze soorten zijn te bezichtigen in onze showroom. Neem gerust contact op voor meer informatie.

< Terug naar Marmer

natuursteen1 marmer2 marmer3