vloerverwarming

Level Tegels

Elektrische Vloerverwarming

Elektrische Vloerverwarming

In tegenstelling tot de gangbare opvatting over dit type vloerverwarming, blijkt dit elektrische systeem in ons eigen, zeer degelijke, "Level Live Floorheating" systeem opvallend voordelig! En kost vaak zelfs weinig meer dan een wateropbouwsysteem. Vraag ernaar!

In sommige situaties kan het handig zijn elektrische vloerverwarming toe te passen. Denk aan vloeren met een geringe toegestane opbouwhoogte of in sanitaire ruimtes of keukens waar slechts een klein deel van het totale vloeroppervlak wordt voorzien van tegels of voor vloerverwarming geschikte houten vloeren. Hiervoor is het niet rendabel om een watersysteem aan te leggen, maar een in grootte eenvoudig aanpasbaar en zeer flexibel elektrisch systeem, voldoet dan uitstekend.

Ook hier is de keuze mogelijk tussen hoofd- en bijverwarming. De capaciteit wordt hier bepaald door de hart op hart afstand van de elektrische kabels van ca. 6 mm dikte. Hoe dichter op elkaar gelegd, hoe meer capaciteit de vloerverwarming heeft. Dit wordt uitgedrukt in een bepaalde hoeveelheid Watt. Wat verstandig is in welke omstandigheden, adviseren wij u graag.

Indien een Level Live Floorheating systeem gebruikt wordt als bijverwarming of comfortverwarming blijken de verbruikskosten over het algemeen zeer betaalbaar te zijn.

De aanleg omvat:

Opbouwsysteem

Elektrische kabels, ca. 6 mm, dubbel gewapend, worden aangebracht door deze te tapen op de ondervloer.

Ingefreesd systeem

Elektrische kabels, ca. 6 mm, aan te brengen in gefreesde sleuven in de zandcement-, anhydriet afwerkvloer of houten ondervloer. Indien mogelijk, als zandcementlaag niet te hard is of bij niet te ondiep liggende leidingen. Eventuele gevolgen hiervan bij frezen zijn niet voor ons risico.

Optie

Digitale programmeerbare tijdklokthermostaat, inclusief aansluiten.

Garantie

Inclusief gratis 5-jarige garantie op de elektrische kabels.

> Watervloerverwarming

< Terug naar Vloerverwarming